All About My Life

All About My Life

** tekan loceng.**

Wednesday, 25 December 2013

- Majlis Akad Nikah-

Assalamualaikum...

07-11-13 -tarikh keramat bagi aku & Mr.F.. alhamdulillah dengan Izin Allah kami selamat diijab kabulkan dalam keadaan majlis ringkas & harmoni...

tepat jam 6.30ptg aku sah menjadi isteri Mr.F..(hubby).. alhamdulillah.. at the end he is the Adam yg Allah ciptakan untuk aku... tak kusangka.. ini adalah anugerah & surprise yang Allah beri pada aku.. seorang yg cool , responsible, caring, pendengar yg setia .. alhamdulillah..

masa hari aku nak diijabkabulkan tu, umah aku dah penuh dgn org rewang yg terdiri daripada jiran2 untuk majlis akad nikah aku petangnya... masak untuk orang sebelah... pastu dengan wedd planner baru nak pasang pelamin.. they all promised nak pasang before zohor but at the end pkol 2 kot baru sampai.... diorg amik masa around 2 hours nak siapkan pelamin sanding aku.. itu baru satu pelamin... tak pelamin meja makan...  pelamin meja makan diorg decide nak pasang hari esoknya...

pkol 5 petang hubby & keluarganya sampai.. janji dengan tok kadi dalam 5.15pm nak akad nikah.. tunggu punya tunggu tok kadi x sampai lagi... hubby dah tak tentu arah dah.. sekejap bersila sekejap bersimpul... call lar tok kadi tanya dia kat mana.. takut lupa plak.. rupanya dia gi amik anak dia dulu.. anak dia balik kejer pkol 5ptg... aduyaiiiii amik anak lar pulak...

dalam pkol 5.45ptg mcm tu tok kadi sampai... dia bagi khutbah lama sampai lar 6.30ptg baru diakadnya .... adooiii penat kaki duk bersimpuh... kebas giler.... bila tok kadi nak start akad tuh dah rasa1001 perasaan.. hehehe.. alhamdulillah dengan sekali lafaz aku sah menjadi isteri kepada suamiku,Mr.F.... maka bertukarlah tanggungjawab daripada abahku kepada suamiku dimana lepaslah segala beban abahku & tanggungjawabnya kepadaku selama tempoh 24tahun ini terhadap satu-satunya anak perempuannya... 

gambaran semasa majlis kami:

Displaying IMG_0015.JPG   

Displaying IMG_0052.JPG   

Displaying IMG_0109.JPG  

Displaying IMG_0169.JPG  

Displaying IMG_0218.JPG  

Displaying IMG_0224.JPG  

alahaaiii gambar hubby shake hand tok kadi xder lar... huhuhu.... 
untuk majlis batal air sembahyang, hubby hadiahkan seutas gelang tangan & mas kahwin RM 1,111.00..
dari pihak aku pulak aku bagi jam tangan Casio.. 

alhamdulillah... sujud syukur kepadaMu Ya Allah atas segalanya...

pray the best for us,
M|F

No comments: